Mednarodni dan svetlobe, meroslovja in IKT na Fakulteti za elektrotehniko

Prihodnji teden se bo na Fakulteti za elektrotehniko UL zvrstila serija zanimivih dogodkov, ki bodo posvečeni znanosti o svetlobi, merjenju in svetu informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Tako bo 16. maj potekal v znamenju Mednarodnega dneva svetlobe in Svetovnega dneva IKT, 17. in 18. maj pa bosta namenjena dogodku Pet minut za merjenje. 

Mednarodni dan svetlobe

Na Mednarodni dan svetlobe http://www.fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2018050910581825/, 16. maja 2018, Laboratorij za razsvetljavo in fotometrijo s Fakultete za elektrotehniko UL v sodelovanju s Slovenskim društvom za razsvetljavo pripravlja krajši simpozij na temo znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij. Predavanja bodo od 16. ure dalje potekala v predavalnici P6, sledil pa bo ogled laboratorijev in druženje.

Svetovni dan IKT

Ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko UL pripravlja dogodek Svetovni dan IKT http://www.fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2018051009002237/. 16. maja 2018 bodo od 9. ure dalje v avli Fakultete na ogled številni interaktivni poskusi, s katerimi bodo lahko študentje spoznavali zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter prisluhnili številnim kratkim predavanjem gostov iz industrije in pedagogov Fakultete za elektrotehniko.

Pet minut za merjenje

Tudi letos Katedra za merjenja in robotiko s Fakultete za elektrotehniko UL pripravlja dogodek Pet minut za merjenje http://www.fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2018042614194592/, ki bo v avli Fakultete potekal v četrtek in petek, 17. in 18. maja, od 9. do 16. ure. Osrednja tema letošnjega dogodka bo nova definicija enot mednarodnega sistema enot SI in merjenje kot osnovna dejavnost v vsakem znanstvenem in tehnološkem poskusu. Poleg številnih zanimivih poskusov bodo vsako polno uro med 11. in 14. uro potekala tudi raznovrstna petnajstminutna predavanja.

 

Lepo vabljeni vsi, ki vas zanimajo svetloba, meroslovje in informacijsko-komunikacijske tehnologije. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.