Obveščanje

Ta stran vsebuje informacije o obveščanju s strani Študentskega sveta in prošnjah za objavo zunanjih prošenj.

Študentski svet Fakultete za Elektrotehniko skrbi za redno obveščanje o študentom pomebnih zadev, kot so izredne spremembe v študijskih programih, pravilih za vstop v fakulteto, itd., ponudbe za dela, štipendije, mednarodne izmenjave, kot tudi dogodki ki se dogajajo na Fakulteti za Elektrotehniko.

Mediji prek katerih se pošilja obvestila:

  • E-poštne okrožnice (e.fe objave v forumu),
  • Objave na spletni strani (stvari povezane z delovanjem ŠSFE),
  • Discord (Pomembnejša obvestila s študijem & dogodki)
  • Instagram (Delovanje sveta, dogodki, nujna obvestila)
  • Facebook
  • Linkedin

Pravila prošenj za objave po ŠSFE medijih:

1.) VSE prošnje za objave po medijih naj se pošiljajo na promocija@svet.fe.uni-lj.si. Rezultat ignorance tega pravila bo ignorance objave.
2.) Naslov more biti naslov vsebine, ki jo želite objavljeno, npr. “Erasmus+ izmenjava” in NE “Objava Erasmus Posredovano”
3.) Vsebina sporočila naj vsebuje dejansko besedilo ki naj bo objavljeno in NE “Zasledil sem to in mislim da bi bilo uporabno študentom.”
4.) Vsebina sporočila naj vsebuje tudi KDAJ naj bo objava objavljena in KJE (če ne napišete kam naj objavimo, bomo sami presodili).
5.) Vsebina sporočila naj vsebuje tudi KDO (oseba ali organizacija) hoče to objaviti. (npr. Stromar.si)
6.) Podatki NAJ BODO PREVERJENI IN RESENIČNI. V primeru večkratnih prekršitev tega pravila ne bomo več objavljali vaših objav!

Primer nesprejemljive prošnje:

From: Avtor
Subject: Objava po kanalih
To: jaka.ster@email.com

Zdravo,
prepošiljam reklamo za prosto mesto na imec pri Antonu Potočniku (kot delovnem mentorju), ki tam raziskuje superprevodna vezja in bi z veseljem sprejel kakšnega dobrega študenta iz Slovenije (mi pa bi ga z veseljem sprejeli nazaj čez nekaj let z novimi znanji). Morda relevantno za študente FE, ki jih zanima mikrovalovna elektronika? Imate kakšen distribucijski kanal za takšna obvestila?

(Pod prilogo le ena slika)
Lep pozdrav

Avtor

Primeri sprejemljivih prošenj

Primer 1

From: TEDxUniversityofLjubljana
Subject: Zbiranje predlogov govornikov za TEDxUniversityofLjubljana 2023
To: promocija@svet.fe.uni-lj.si

Pozdravljeni,

z ekipo TEDxUniversityofLjubljana, ki jo sestavljamo izključno študentje, v letu 2023 pripravljamo že enajsti TEDx dogodek. Zanj so značilni navdihujoči govori s področja tehnologije, oblikovanja, znanosti, športa, kulture, itd., s katerimi govorniki in govornice predstavijo svoje ideje vredne širjenja. Na našem TEDx dogodku govore pripravijo študentje in študentke fakultet v Ljubljani ali alumni, ki so svoj študij v Ljubljani zaključili v zadnjih petih letih. 

Ker verjamemo, da so tudi pri vas študentje in študentke, ki imajo zanimive zgodbe in ideje, vredne širjenja, vas vabimo, da mednje podelite naslednji obrazec. Z obrazcem zbiramo predloge govornikov in govornic za letošnji dogodek. <povezava do obrazca>

Izkušnje preteklih govornikov in govornic pa smo strnili v kratek video, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi: https://youtu.be/KPH_pt3d9Ls

Hvala in lep pozdrav,

Avtor

vodja ekipe programa

TEDxUniversityofLjubljana – licenčni dogodek organizacije TED

Primer 2

From: Avtor
To: promocija@svet.fe.uni-lj.si
Subject: Radioamaterski tečaj na Radioklubu Triglav – FEB 2023

Spoštovani !prof. Boštjan Batagelj me je usmeril na vas, če mi boste lahko pomagali.

Namreč v našem radioklubu tudi v 2023 organiziramo tečaj za pridobitev radioamaterskega dovoljenja in vsako leto smo prišli s plakati tudi do vaših študentov.Z elektronifikacijo tega ni več in predlagano mi je bilo, da kontaktiram vas direktno.
Do sedaj smo v prejšnjih letih izobrazili in pripeljali do izpita več kot 50 študentov vaše univerze in upamo, da bomo s tem nadaljevali. Namen je širitev znanja in kulture radioamaterstva.

Naše društvo je tudi društvo v javnem interesu na področju varovanja pred naravnimi in drugimi nesrečami in sodelujemo s CZ MOL. 
Z izvedbo tečaja ne izvajamo pridobitne dejavnosti, ker se za obiskovanje tečaja poravna le članarina našemu RK in izpitnina, ki jo zaračuna ZRS za izvedbo izpita.

Več informacij na <povezava>

Posledično prosimo za pomoč pri informiranju studentov vase fakultete in drugih interesentov.
V primeru da potrebujete še kakšno dodatno pojasnilo, dokumente ali informacijo sem vam na voljo.

Hvala za pomoč in v pričakovanju odziva vas lepo pozdravljam.

2 Responses to Obveščanje