Bruc FAQ

1. Kako najdem svoj urnik?

Odklilkaš na http://urnik.fe.uni-lj.si/groups.php, kjer izbereš najprej svoj program, potem prvi letnik, smer je ‘brez usmeritve’, potem pa se pojavi seznam skupin. A pomeni avditorne vaje, L pomeni laboratorijske vaje. P so predavanja, kjer ste vedno vsi skupaj.

Elektrotehniki ste pri avditornih vajah razdeljeni v 5 skupin, po abecedi, seznam najdete tule. Pri laboratorijskih pa ste razdeljeni na 10 skupin – to je vsaka od avditornih skupin na pol. Sepravi: nekdo, ki se piše npr. Novak, bo v seznamu označil A-sk3, L-sk6 in P-vsi.

Multimedijci imate avditorne vaje vsi skupaj, pri laboratorijskih pa se razdelite na pol.

2. Kje je Jadranska?

Tista polovica predavanj fizike, ki ni na FE, se odvija v Peterlinovem paviljonu. Če se iz centra proti faksu pripeljete z enko, greste dol z busa eno postajo za Hajdrihovo, to je Jadranska. Bus vas spusti ven nekaj metrov stran od vhoda. Sam paviljon se nahaja čez cesto nasproti FMF-ja.

3. Branje časov?

Urnik je napisan tako, da izgleda kot da predavanja/vaje trajajo polno uro, ampak. Ponavadi se začenjajo 15 minut čez polno uro, trajajo 45 minut in se končajo ob polni uri – razen, če imate s profesorjem drugačen dogovor.

Nasploh logika pisanja časov na fakulteti pa je sledeča: če piše da se nekaj začne ob 13:00, to pomeni točno ob uri. Če piše 13h, je tu ponavadi mišljenih akademskih 15, torej start 15 minut čez uro.

4. Hrana na faksu?

V fakultetni restavraciji lahko jeste na bone, doplačilo znaša 2,50€. S seboj morate imet seveda telefon zarad bonov in osebni dokument.

5. Zapiski?

Tale pride v poštev za elektrotehnike, ker ste multimedijci zaenkrat še premlad program in za vašo smer baze še ni. Na www.stromar.si/zapiski najdete zapiske predavanj, vaj etc. Če vam bo slučajno kdaj koristilo.

6. Knjige?

ŠSFE bo v drugem/tretjem tednu oktobra organiziral sejem rabljene literature, kjer boste lahko, preden knjige kupujete po polni ceni, pobrskali med knjigami, ki jih vaši starejši kolegi ne potrebujejo več. Za točen termin spremljajte facebook.com/ssfeul, ker se bo tam ob pravem času pojavil dogodek.

7. Kje je ženski WC?

Kakšnemu zunanjemu opazovalcu se bo tole vprašanje slišalo smešno, ampak dejstvo je, da se v avli nahaja samo moški WC, priti do ženskega pa je za novinke še kar zahtevna naloga. Torej: prvega lahko najdete v stavbi B pred dvigali, ali v prvem nadstropju stavbe A zraven sijočih vrat MakerLaba. Za odkrivanje ostalih boste tekom študija še imele čas.

8. Kje dobim geslo za WiFi v šoli?

Okej, najprej se bo treba navadit, da smo zdaj na faksu in ne več v šoli. Je pa tako, da na UL (Univerza v Ljubljani) deluje sistem Eduroam. Povežeš se s svojo digitalno identiteto (username in pwd sta enaka kot za Studis in eFe), navodila najdeš tukaj. Ko si enkrat povezan/a, imaš WiFi povezavo kjerkoli na svetu, kjer imajo Eduroam.

9. Kdaj se začnejo avditorne/laboratorijske vaje?

Ker takoj prvi teden semestra še ni snovi, ki bi jo lahko obravnavali na vajah, se ponavadi avditorne vaje začnejo en teden po začetku predavanj. O laboratorijskih vajah pa ste ponavadi obveščeni na avditornih vajah.

10. Kaj je matematični repetitorij?

Matematični repetitorij ni predmet s krediti ali obvezno prisotnostjo, namenjen pa je dodatnemu obnavljanju snovi, oz. je mišljen kot dodatna razlaga snovi, ki ste jo gimnazijci že obravnavali, tisti, ki ste s srednjih tehniških šol pa mogoče ne.

Če imate še kakšno vprašanje nam pišite na www.facebook.com/ssfeul ali info@svet.fe.uni-lj.si. 

This entry was posted in FAQ, ŠSFE and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.