Cikel predavanj za mlade »Kam, zakaj in kako? Predstavitev možnosti dela, študija in praks v tujini.«

Info ŠKUC pripravlja cikel predavanj za mlade o študiju, pripravništvih in delu v tujini. Namen cikla predavanj je mladim predstaviti čim bolj točne in konkretne informacije o programih, v katere bi se mladi tako pogosteje in lažje vključili. Udeležba na ciklu predavanj je brezplačna. Število prijav je omejeno, zato je obvezna predprijava na e-mail info.skuc@lmit.org. Rok prijave je en dan pred pričetkom predavanja. Pri prijavi navedite na katero predavanje se prijavljate.

Podrobnejši opis predavanj:

1. Študij v Franciji? Predstavitev programov Francoskega inštituta v Sloveniji

Kdaj? Torek, 10. 11. 2015 ob 18.00.

Francoski Inštitut v Sloveniji bo predstavil študijske programe in treninge, ki so na voljo v Franciji, prav tako tudi štipendije in ostale možne vire financiranja, ki vam lahko omogočijo bivanje v tej državi. Francoski Inštitut v Sloveniji vam bo z veseljem pomagal pri oblikovanju študijskega načrta in nudil nasvete na področju vašega študija. Predaval bo Rudy Bazenet, ataše za znanstveno in univerzitetno sodelovanje. Pridružili se mu bojo tudi študenti, ki so del svojega študija preživel v Franciji. Predavanje bo potekalo v angleščini.

Francoski Inštitut v Sloveniji: www.institutfrance.si in www.slovenie.campusfrance.org

2. Delo v ZDA, Kanadi, na Novi Zelandiji in Londonu? Študij v Avstraliji? Predstavitev programov STA potovanja

Kdaj? Sreda, 11. 11. 2015 ob 18.00.

Pridruži se nam na predstavitvi možnosti dela, študija in praks v tujini, ki so na voljo preko agencije STA potovanja. Predstavili bodo možnosti dela v ZDA, Kanadi, na Novi Zelandiji in v Londonu, študij in tečaje v Avstraliji ter prakse v Španiji, Italiji in na Portugalskem. Iz prve roke lahko izveš tudi osebno izkušnjo dela v tujini. Predaval bo Klement Perko, agencija STA potovanja.

STA potovanja: www.stapotovanja.com

3. Erasmus za mlade podjetnike

Kdaj? Četrtek, 12. 11. 2015 ob 18.00.

Imaš poslovno idejo ali pa je tvoje podjetje mlajše od treh let in želiš, da ti evropski izkušeni podjetnik pomaga pri razvoju ideje oz. podjetja, pri pridobivanju podjetniških veščin? Na predavanju boš izvedel/a več o programu Erasmus za mlade podjetnike, ki ti ponuja do 6 mesecev dela z izkušenim podjetnikom. Program bo predstavila koordinatorka programa na Tehnološkem parku Ljubljana. Pridružil se ji bo tudi podjetnik, ki bo predstavil svojo izkušnjo.

Tehnološki park Ljubljana: www.tp-lj.si/mladi-talenti-start-ekipe.html

Erasmus za mlade podjetnike: www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=sl

Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana

T: 01 421 31 42 / 041 872 123; S: www.lmit.org

4. Evropska prostovoljna služba – EVS

Kdaj? Torek, 17. 11. 2015 ob 18.00.

Te mika tujina za nekaj mesecev? Iščeš nove izzive in si želiš nabrati nekaj izkušenj? Bi delal/a v novem okolju, na drugi strani meje in si star/a med 17 in 30 let? Potem je Evropska prostovoljna služba prav zate! Program ti omogoča brezplačno izkušnjo v drugi državi za obdobje od 2 do 12 mesecev. Poskrbljeno pa je za potne stroške, bivanje, prehrano, žepnino, učenje tujega jezika in veliko drugih učnih priložnosti v mednarodnem okolju.

Predavala bo Ivana Naceva, vodja Info centra ŠKUC.

Več o EVS: www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/kljucni-ukrep-1/evropska-prostovoljna-
sluzba

5. Predstavitev društva IAESTE – študijske prakse za študente tehničnih in naravoslovnih smeri

Kdaj? Sreda, 18. 11. 2015 od 18.00.

Pridi na predstavitev mednarodne organizacije IAESTE, v kateri vsako leto za študente tehničnih in naravoslovnih smeri organizirajo opravljanje plačane študijske prakse v različnih državah po svetu. Predavanje bo sestavljeno iz treh sklopov: predstavitev društva (delovanje društva, prijave na prakse, izbira prakse,…), opis dogodkov društva (na državni ravni in v sodelovanju z društvi v ostalih državah) ter kratka predstavitev dejanske prakse v tujini.

Predavala bo Nika Simonič.

IAESTE Slovenia: www.iaeste.si

This entry was posted in Delavnice, Dogodki. Bookmark the permalink.

Comments are closed.