VABILO K SODELOVANJU NA PROJEKTU MICROTRANSAT

Izziv Microtransat sta leta 2005 zasnovala dr. Mark Meal (Univerza v Aberystwyth-u http://www.aber.ac.uk/en/ ) in Dr. Yves Briere (Institut Supérieure de l’Aéronautique et de l’Espace – ISAE http://www.isae.fr/en/node/441 ). Cilj izziva je izdelava plovila, ki bo lahko samostojno prejadralo Atlantski ocean. Prvi odziv na izziv je bila leta 2007 spravljena jadrnica univerze v Aberysrwyth-u, ki je svojo pot končala, ko je po 18 dneh izgubila signal in potonila v Atlantiku. Izziv in laskavi naslov prve jadrnice, ki ji je to uspelo, so po letu 2010, skušali doseči še 8- krat, a vedno neuspešno.

Cilj projekta je izdelava avtonomne jadrnice, ki bo sama prejadrala Atlantik. S projektom želimo povezati študente različnih tehniških fakultet in jim pokazati, kako poteka delo na interdisciplinarnem projektu. Študenti bodo, poleg tehničnega znanja za uspešno dokončanje projekta morali sodelovati z vrstniki iz različnih fakultet. Naučiti se bodo morali komunicirati v svoji ekipi, med ekipami in s podjetji, ki bodo v projektu sodelovala. Projekt sam predstavlja učno platformo, ki bo kasneje mladim diplomantom omogočala lažji prehod iz fakultete v podjetje.

 

Vabimo zainteresirane študente vseh študijskih programov in stopenj in tudi mentorje, da se nam pridružite na spoznavnem srečanju, v četrtek, 25. februarja 2016, ob 13. uri, v KuFE.

 

microtransat

 

Seznam sodelujočih fakultet:

Izziv in pravila:

This entry was posted in Delavnice, Dogodki, Študij, Tečaj. Bookmark the permalink.

Comments are closed.