Odprto predavanje IBM Fellow: IT’S WATSON’S WORLD, WE JUST LIVE IN IT!

Na Fakulteti za elektrotehniko se bo v sredo22. oktobra 2014, ob 17. uri v Predavalnici 1 (v avli fakultete desno) v organizaciji študentske veje IEEE Ljubljana in v sodelovanju z IBM Slovenija d.o.o. odvilo odprto predavanje z naslovom “It’s Watson’s World, We Just Live in IT!”. Predavateljica je svetovno priznana, Aleksandra Mojsilović, IBM Fellow, kar naj poudarimo, da je najvišji naziv, ki ga znanstveniki, inženirji in programerji pridobijo v IBM-u. Ker je pa naziv izjemno redek, si štejemo v čast, da bomo in boš lahko priča tako visokemu obisku!

Nekoč nadobudna teniška igralka, ki se je pomerila celo z vrhunsko Moniko Seleš, je danes ena najuglednejših strokovnjakinj v stroki IKT (Informacijsko-komunikacijskih tehnologij) na svetu. Aleksandra oziroma Saška, kot jo kličejo, se je začela s področjem Big Data ukvarjati še preden se je svet sploh seznanil s tem pojmom, ko je bila še študentka doktorskega programa na Univerzi v Beogradu. Saška dela in ustvarja v ZDA, trenutno pa se posveča predvsem prihodnjim izjemnim dosežkom superračunalnika IBM Watson.

Torej ne zamudite enkratne priložnosti, ki vam jo ponujamo, saj vam bo Aleksandra zagotovo postregla z najzanesljivejšimi in najzanimivejšimi informacijami na področju Big Data in širše s področja IKT-ja.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Dogodek lahko najdeš tudi na Facebook-u.

screen-1280x720-IBM_v3

This entry was posted in Dogodki, Društva and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.