Hackaton NASA SpaceApp Challenge

ABC pospeševalnik in Tehnološki park Ljubljana skupaj  osvajata vesolje! Pridruži se jima tudi ti!

Inovacija, napredek, podjetništvo – trojica, ki hodi z roko v roki. Sinergija, ki povezuje dve povsem različni organizaciji – starosto področja z 20 leti izkušenj, Tehnološki park Ljubljana in mlad, še ne leto dni star ABC pospeševalnik. Sinergija, ki omogoča razvoj podjetništva ter inovativnih podjetniških idej. Letos sta Tehnološki park Ljubljana in  ABC združila moči v enem najbolj opevanih in popularnih globalnih izzivov – Hackatonu NASA SpaceApp Challenge.

NASA SpaceApp Challenge

48 ur v vesolju

Kompetence in dobro sodelovanje sta ABC in Tehnološki park Ljubljana letos združila v izzivu Nasa Challenge. Gre za 48 ur trajajoči mednarodni dogodek na temo raziskovanja vesolja, ki istočasno poteka v več kot 150 mestih po vsem svetu. Hackathon se bo v Ljubljani prvič odvijal na dveh lokacijah: v osrčju BTCja, v ABC Hubu in z velikim finalom v Tehnološkem parku Ljubljana, tradicionalnem partnerju pri izvedbi NASA SpaceApp Challenge.

Prireditev zajema reševanje problemov s ciljem izdelave ustrezne odprtokodne rešitve za zadovoljevanje globalnih potreb tako življenja na Zemlji, kot v vesolju. NASA kot vodilna organizacija v rokah drži vse niti globalnega sodelovanja.
Letos bo prireditev potekala 23. in 24. aprila 2016 in sicer na dveh lokacijah: 23. aprila bo tekmovanje potekalo v Acceleration Business City – Hubu v spodnji etaži BTC Emporiuma, kjer se bodo zbrali inženirji, tehnologi, znanstveniki, oblikovalci, umetniki, vzgojitelji , študenti, podjetniki – skratka vsi, ki v sebi združujejo strast in pripravljenost prispevati k spreminjanju sveta. Soočili se bodo z izzivi s šestih področij: aeronavtika, Zemlja, vesoljska postaja, potovanje na Mars, sončni sistem in vesoljska tehnologija. Obenem pa vabijo tudi mlade med 12-18 letom starosti, ki bodo reševali posebej za njih, enodnevne ustvarjene izzive, najboljši pa bodo prejeli bogate nagrade.

24. aprila bo tekmovanje dobilo epilog na lokaciji Tehnološkega parka Ljubljana, stavba B, konferenčne dvorane. Vsi prijavljeni bodo ta dan finalizirali in pod taktirko mentorjev Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko nadaljevali s svojim delom. Strokovna komisija bo izbrala najboljše izdelke in rešitve ter ob 17. uri izvedla slovesno podelitev nagrad in priznanj.

V času Hackathona bomo partnerji zagotovili strokovno podporo in mentorstvo udeležencem.

Izzivi so objavljeni na spletni strani www.spaceappschallenge.eu. Navkljub imenu ne gre le za pametne aplikacije! Izzivi zajemajo tudi področja robotike, vizualizacije podatkov, strojne opreme, dizajna in številnih drugih elementov.

Največ dva projekta na globalno raven k NASI

Na vsake lokalnem dogodku bosta izbrana največ dva projekta, ki bosta napredovala v ocenjevanje na regionalni in globalni ravni. Ocenjevanje bo potekalo na podlagi naslednjih kriterijev: vpliv, ustvarjalnost, izdelek, trajnost, predstavitev. Poleg vsega bosta organizatorja podelila tudi nagrado po izboru udeležencev.

Ocenjevanje na regionalni ravni bo potekalo na podlagi potenciala za nadaljnji razvoj v celotnem komercialnem obsegu rešitev, medtem ko bo pri ocenjevanju na globalni ravni NASA-ina žirija izbrala šest zmagovalnih skupin, ki se bodo predstavile s kratkim opisom projekta in enominutno video predstavitvijo. Globalni zmagovalci se bodo lahko udeležili Nasine vesoljske izstrelitve. Vsak nagrajenec bo lahko povabil enega gosta, NASA pa bo zagotovila prevoz na mesto izstrelitve.

Ne izgubljajte več niti minute časa, saj zmagovalce na regionalnem nivoju čaka:

  • Trimesečna inkubacijska doba v podjetniškem inkubatorju Toboganu Tehnološkega parka Ljubljana vključno z nastanitvijo, brezplačnim prostorom in mentorstvom, ter dostopom do vseh mreženjskih in izobraževalnih dogodkov, ki jih organizira Tehnološki park Ljubljana
  • Nagrade, ki jih podeljuje ABC Accelerator:
    • Možnost direktne udeležbe v finalu izbora startupov za ABC Space Program
    • Možnost udeležbe na enem ABC Success Story dogodku po izboru in mreženje z drugimi startupi
    • Pomoč pri postavitvi poslovnega modela

 

Na globalnem nivoju pa zmagovalce čaka kar šest mesecev pospeševanja  v enem izmed evropskih mest ali v Kaliforniji v ZDA. Točna lokacija bo določena v začetnih treh mesecih na osnovi posebnosti izdelka, ki ga posamezna ekipa razvija in na podlagi morebitnih ciljnih trgov, ki so namenjeni izdelavi prototipa, finančni pomoči do 1.5 milijona tveganega kapitala ter priložnost za predstavitev prototipa na univerzi v Stanfordu.

Več informacij

Prijave se zaključijo 18. aprila 2016.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.